Warmtepompen

Overweegt u de aanschaf van een warmtepomp? Dan bent u bij HDI Techniek aan het juiste adres. Bekijk hier de verschillende toepassingen van warmte pompen en de voordelen er van. Vragen? Neem contact met ons op!

Toepassingen

De meest voorkomende toepassing van een warmtepomp, naast de welbekende huishoudelijke apparaten zoals koelkast en vriezer, is in de woningbouw en utiliteitsbouw waar de warmtepomp wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van ruimtes en bij woningbouw voor het aanmaken van warm tapwater. In die toepassingen wordt de warmtepomp gezien als een vorm van duurzame energie waarbij lage temperatuur-omgevingswarmte uit de bodem of de lucht gebruikt wordt voor hogere verwarmingsdoeleinden. Ook de bodem kan als bron voor de warmtepomp worden gebruikt. Dit is veelal in de grotere kantoortoepassingen sprake van warmte- en koudeopslag met open bodembronnen en steeds meer met gesloten bronnen.

In de glastuinbouw worden ook warmtepompen veelal toegepast. Ook hier worden warmtepompen als duurzaam gezien. In de industrie met grote projecten in de chemische industrie en een sterke groei in de voedingsmiddelenindustrie is de warmtepomp een besparingsoptie. Een andere voorkomende toepassing is in koelkasten, waar de warmtepomp wordt gebruikt om de ruimte in de kast van warmte te onttrekken en zo te koelen, ook wel koelmachines genoemd. De ruimte buiten de koelkast wordt hierbij opgewarmd, zodat warmtepompen ook kunnen worden ingezet voor het verwarmen van ruimten. Bijvoorbeeld in een supermarkt kan de warmte die uit de koelvitrines gepompt wordt, bijdragen aan het verwarmen van de winkelruimte.

Voordelen

• U heeft geen schoorsteen nodig voor een warmtepomp
• U heeft geen olie- of gaskosten
• Erg lage onderhoudskosten
• U heeft geen opslag nodig van stookolie

Warmtepompen Zwijndrecht
Airconditioning Zwijndrecht
Zonnepanelen Zwijndrecht
Warmtepompen Alblasserdam