Subsidie mogelijkheden

Warmtepompen

Sinds 2016 verstrekt de overheid subsidie op warmtepompen, de ISDE subsidie. De subsidie loopt tot en met 31 december 2020. De hoogte van deze subsidie hangt af van het type warmtepomp en het vermogen van de warmtepomp. Met de ISDE subsidie krijgt u minimaal €1.100,- terug van het aanschafbedrag. Voor de zuinigste warmtepompen (met A+ label of beter) krijgt u extra subsidie.

Airconditioning

  1. watergekoeld airconditioning systeem met vrije koeling, (eventueel) adiabatische koeling;
  2. centrale koudwatermachine (chiller) met (externe) droge koeler voor vrije koeling, warmtewisselaar voor de serverruimte, (eventueel) adiabatische koeling.

Het maximumbedrag voor koeling van een serverruimte, genoemd onder a of b, dat voor Energie-investeringsaftrek in aanmerking komt, is € 750 per m2 vloeroppervlak van de serverruimte.

Ventilatie

Legt u voor het eerst een ventilatiesysteem aan? Als aanvullende maatregel komen 3 energiezuinige ventilatiesystemen in aanmerking voor subsidie:

Aanvullende maatregel Wtw-rendement Subsidiebedrag
1. CO2-gestuurd ventilatiesysteem n.v.t. €800
2. Centraal gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning (wtw) > 90% €800
3. Decentraal gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning (wtw) > 90% €800

Zonnepanelen

Voor zonnepanelen is er geen landelijke subsidieregeling meer. Wel zijn er gemeenten met subsidieregelingen en speciale gunstige leningen. Ook de btw over je investering kun je terugvragen. Dat levert al honderden euro’s op. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Warmtepompen Zwijndrecht
Airconditioning Zwijndrecht
Zonnepanelen Zwijndrecht
Warmtepompen Alblasserdam