SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN

Warmtepompen Zwijndrecht

Particulieren
Bent u eigenaar van een koopwoning? En bent u voornemens uw woning te verduurzamen? Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u subsidie aanvragen voor een (hybride) warmtepomp. U ontvangt minimaal € 500 subsidie voor een warmtepomp, afhankelijk van het type warmtepomp dat u kiest. Wilt u weten of u aan de voorwaarden voldoet om subsidie te krijgen? Kijk hiervoor op de website van het RVO ISDE: Warmtepomp woningeigenaren (rvo.nl) Goed om te weten; wanneer u de warmtepomp combineert met een isolatiemaatregel, ontvangt u een hogere subsidie voor de isolatiemaatregel.

Zakelijke gebruikers
Ook voor zakelijke gebruikers zijn er subsidiemogelijkheden voor een (hybride) warmtepomp of zonneboiler, namelijk de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor zakelijke gebruikers (ISDE).
Kijk voor meer informatie op de website van het RVO: Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor zakelijke gebruikers (ISDE) (rvo.nl)

Zonnepanelen Zwijndrecht

Zonnepanelen
De btw-teruggaafregeling op zonnepanelen is gestopt op 1 januari 2023. Het btw-tarief op zonnepanelen is nu 0%. Dit tarief geldt ook voor bijvoorbeeld de aanleg van kabels, de aanpassing van de meterkast, het montagemateriaal en zogenaamde optimizers en omvormers. Het 0%-tarief geldt voor zonnepanelen die op woningen, vakantiewoningen of op bijgebouwen van woningen (zoals een schuur of garage) zijn geplaatst.

Kocht u de zonnepanelen voor 1 januari 2023? Dan mocht u de btw tot uiterlijk 1 juli 2023 terugvragen. Btw terugvragen kan nu alleen nog na toestemming van de belastinginspecteur. Hiervoor verzoekt u om een ‘ambtshalve teruggaaf’. Dit kan tot 5 jaar na het jaar van aanschaf. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Warmtepompen Alblasserdam

Ventilatie
VvE’s en scholen opgelet! Ook in 2023 is er de mogelijkheid om via de rijksoverheid subsidie aan te vragen voor enkele verduurzamingsmaatregelen, waaronder het aanleggen van een energiezuinig ventilatiesysteem.

Deze zogenaamde SVVE- subsidie wordt verstrekt op bijvoorbeeld CO2-gestuurde mechanische ventilatiesystemen of een WTW-systeem (warmteterugwinning) voor basisventilatie met een rendement van minimaal 90%. Kijk voor meer informatie op de website van het RVO: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/subsidie-energiebesparing-eigen-huis-seeh-voor-vve/energiebesparende

Maatregel Wtw-rendement Subsidiebedrag
CO₂-gestuurd ventilatiesysteem Nvt 30% van de kosten (o.b.v. een offerte) die betrekking hebben op de aanleg van het systeem, met een maximum van € 1.200,- per woning
Balansventilatiesysteem met warmteterugwinning (wts) 90% 30% van de kosten (o.b.v. een offerte) die betrekking hebben op de aanleg van het systeem, met een maximum van € 1.200,- per woning
Warmtepompen Zwijndrecht
Airconditioning Zwijndrecht
Zonnepanelen Zwijndrecht
Warmtepompen Alblasserdam